Om Rifas

PlayPause
Slider

Rifas strävar efter att sy och tillverka käpphästar av allra högsta kvalitet. Målet är att de ska vara detaljrika och vackra att se på men samtidigt hållbara och lättanvända. Jag sydde min första käpphäst i maj 2017 och drivs av att ständigt förbättra och utveckla mina hästar för att de ska bli så bra som möjligt.

Den allra mesta försäljningen sker i form av beställningar där kunden själv får välja och designa sin drömkäppis. Ibland får jag också tid att sy egna experimenthästar som annonseras efter hand. På grund av detta finns sällan några hästar på lager och ofta är efterfrågan större än vad jag har tid att tillverka.

Jag som syr heter Alice och är knappa 16 år gammal. Till hösten börjar jag naturvetenskapliga internationella programmet på gymnasiet. Jag bor i en liten by i Jämtland och rider dressyr på fritiden med målsättningen att en dag kunna tävla svår klass. Mer om den resan hittar ni på alice.aspman.se. I teamet bakom Rifas står också min mormor som har lärt mig att sy och mina föräldrar som hjälper mig med allt från foto till paketering. Stort tack till er!

Sedan jag startade Rifas har jag deltagit med mina hästar i en utställning på Jämtlands länsbibliotek, varit med i Sommarlovsentreprenörerna samt gjort ett antal intervjuer; ett par av dem hittar ni länkade här nedanför.

https://www.svd.se/kappratt-succe-for-alices-hastar